Cand alegi un scanner A0, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte importante: 

  • Latimea documentelor ce urmeaza a fi scanate ( 914mm sau peste aceasta dimensiune)
  • Tipul documentelor A0. Mai exact, pot fi documente din hartie, ozalit sau calc tehnic. Uneori pot fi documente din material cu substrat textil.
  • Starea documentelor ce urmeaza a fi scanate. Exista scannere care asigura protectia acestora in timpul scanarii.
  • Nu in ultimul rand, tehnologia de captura a scannerului A0 dorit. 

In general, majoritatea proiectelor vor necesita un scanner A0 normal, cu tehnologie CIS. Insa, uneori exista si cerinte speciale care necesita un echipament special de scanare. 

Vrei un scanner A0 performant?

Completeaza formularul urmator si vei primi toate informatiile necesare. 

12 + 2 =

De ce sa cumperi un Scanner A0 de la noi?

Pentru ca avem scannere A0 sau de dimensiuni si mai mari

Un scanner A0 are o latime de scanare de 36inch sau 914mm. Echipamentele pe care le furnizam pot depasi aceasta bariera.

Mai exact, iti putem oferi echipamente cu latimi de scanare de 36 inch, 42 inch, 48 inch sau chiar si 60 de inch.

Echipamentul de 60 de inch este in momentul de fata cel mai lat scanner A0 existent in acest moment pe piata.

Pentru scannerul de 36 de inci, va putem oferi si o varianta duplex, care permite captura rapida a ziarelor, pe ambele fete, printr-o singura trecere prin scanner.

Scanner A0 cu tehnologie de captura CCD sau CIS

Echipamentele pe care le oferim beneficiaza de tehnologie de captura CCD sau CIS.

Tehnologia CCD folosita in echipamentele noastra permit obtinerea de rezultate foarte bune in scanarea planselor tehnice de diferite dimensiuni. Mai mult, senzorul optic si tehnologia de oglinzi folosita asigura un gamut de culoare net superior altor echipamente existente pe piata.

In privinta echipamentelor cu tehnologie CIS, acesti senzori sunt folositi pentru sisteme de scanare A0 mai economice. Tehnologia CIS folosita in echipamentele noastre asigura rezultate foarte bune in comparatie cu concurenta. Astfel, va putem oferi sisteme CIS cu o calitate a scanarii comparabila cu echipamente CCD.

Cele mai rapide Scannere A0 existente pe piata

Daca doriti cele mai rapide scannere A0 existente in acest moment pe piata, gama Widetek este pentru dumneavoastra.

Fie ca vorbim de echipamentele de scanare A0 CCD sau CIS, viteza echipamentelor Widetek va va uimi sigur.

Va vom furniza un tabel comparativ in ce priveste viteza de scanare a scannerelor A0 existente in acest moment pe piata.

Specificatii tehnice ale unui scanner A0

Daca vrei sa cumperi un scanner A0, trebuie sa fii atent la urmatoarele caractersitici tehnice: 

 

  • Dimensiunea de scanare. Prin dimensiunea de scanare a unui scanner A0, ne referim in principal la latimea acestuia. Mai exact, ce latime maxima poate avea plansa care poate fi scanata cu acest echipament. Majoritatea planselor tehnice se incadreaza in latimea de 914mm sau 36 de inci. Pentru plansele in afara acestor dimensiuni, exista echipamente de 42, 48 sau chiar si 60 de inci. 
  • Tehnologia de captura. Senzorul de captura este un element foarte important cand achizitionezi un scanner A0. Echipamentele de scanare cu senzor CCD au in general o plaja de culori mult mai larga. Astfel, poti fi sigur ca vei obtine culori cat mai aproape de realitate. Un alt element important este adancimea de scanare. In cazul unui senzor CCD, aceasta adancime poate depasi 10mm. In cazul senzorilor CIS, adancimea de obicei nu depaseste 1mm. Acest lucru se observa mai ales in cazul planselor ondulate. Pentru astfel de documente, un scanner cu senzor CCD este singura varianta recomandata. 
  • Conectivitate de tip LAN. Veti fi surprinsi sa aflati, insa multe scannere A0 existente acum pe piata inca functioneaza prin USB. Cu toate ca viteza conexiunii USB a crescut, ea tot nu se ridica la valoarea unei conexiuni de tip LAN. Mai ales in cazul unor planse mari, dimensiunea fisierelor poate depasi 200-300 de mega bytes. Conexiunea de tip USB ingreuneaza semnificativ transferul acestor fisiere. Mai mult, scannerul va avea nevoie permanenta de un computer atasat. 
  • Viteza de scanare a planselor este un alt element foarte important. Majoritatea echipamentelor scaneaza rapid la rezolutii pana la 200dpi. Insa unele dintre ele incetinesc semnificativ cand trebuie sa scaneze planse la rezolutii de 300dpi sau peste aceasta valoare.   

Scanner A0 CCD sau CIS

 

Cu toate ca ar putea parea un detaliu de ordin tehnic care nu va poate afecta in practica, lucrurile nu stau chiar asa. 

Asa cum am precizat, gammut-ul de culoare variaza intre scannerele cu tehnologie CCD sau CIS. Spre exemplu, datorita tehnologiei de oglinzi folosita la scannerele cu senzor CCD, culorile pot fi reproduse mai aproape de realitate. Tehnologia de tip CIS in schimb, datorita faptului ca functioneaza prin contact cu senzorul, nu poate reda la fel de multe nuante de culoare. 

In ultimii ani scannerele de tip CIS s-au apropiat tot mai mult de cele de tip CCD in privinta calitatii. Cu toate acestea, raman in continuare diferente in privinta nuantelor de culoare, Insa scannerele A0 de tip CCD au devenit o alternativa viabila pentru multe proiecte de scanare, dat fiind si costul mai redus. 

Un alt element important il reprezinta adancimea de scanare. Cum am mai spus, senzorul de tip CIS poate reda corect doar informatia care este in imediata proximitate a senzorului. De aceea, scannerele ce beneficiaza de astfel de senzori, sunt dotati cu tamburi de aplatizare a documentelor. Cu toate acestea, pentru a fi siguri ca nu exista probleme de acest gen, scannerele A0 cu senzori de tip CCD scaneaza pana aproape de 1mm adancime. 

Astfel, puteti fi sigur ca nu veti avea nici o problema in acest sens. 

Ce scanner A0 ar trebui sa cumpar?

 

Intotdeauna recomandam clientilor sa achizitioneze echipamentul care se muleaza cel mai bine pe proiectulor. Mai exact: 

 

  • Daca documentele pe care doriti sa le achizitionati sunt documente care se incadreaza in standardul ISO, atunci un echipament de 36 inci latime va fi destul. In situatia in care dimensiunea documentelor depaseste aceasta valoare, atunci un scanner de 42 sau 48 de inci ar trebui sa fie alegerea dumneavoastra. Un scanner de 60 de inci nu va avea foarte multe aplicatii, insa daca aveti documente de o asemenea dimensiune atunci va trebui sa alegeti un astfel de echipament. 
  • Pentru situatiile in care doriti sa scanati calc sau ozalit, nu doar hartie normala, atunci aveti nevoie de un scanner A0 cu background alb si tehnologie CCD. Motivul pentru care va recomandam alegerea tehnologiei CCD este pentru ca acesta are o toleranta mai mare intre capul de scanare si zona de tractare a hartiei. Mai exact, o distanta mai mare inseamna un risc mai scazut de deteriorare a plansei. 
  • Daca doriti sa scanati A0 la rezolutii de 400 sau 600 de dpi, atunci va trebui sa va orientati spre un echipament care are o viteza ridicata chiar si la aceste rezolutii. Mare atentie, solicitati vanzatorilor sa va precizeze daca viteza se refera la rezolutia optica sau cea interpolata? Unii producatori ca si Canon, HP sau Colortrac, prefera acest artificiu pentru a putea mentiona viteze mai mari in brosuri. Daca aveti un dubiu in acest sens, nu ezitati sa ne contactati.