Scanner de Carti | Digitizare cu scanner de carte profesional

Incearca un scanner de carti acum!

Societatea noastra va poate ajuta sa digitizati carti sau pentru scanare documente legate de arhiva. Va putem furniza atat echipamente manuale cat si echipamente automate pentru digitizarea cartilor.  Majoritatea echipamentelor furnizate sunt produse in Uniunea Europeana si respecta sau depasesc toate standardele de calitate in vederea digitizarii cartilor.  De asemenea, aceste scannere de carte sunt dotate cu lumina rece si suport de carte care nu afecteaza integritatea documentelor legate.  

  • Echipamente Manuale de scanare si digitizare carte veche A3, A2, A1 si A0
  • Scanere de carte Semi Automate A3, A2, A1 si A0
  • Echipamente Automate de Digitizare a cartilor sau documentelor legate cu dimensiuni de la A3, A2, A1 sau chiar si A0
  • Echipamente speciale de digitizare carti manuscrise sau a documentelor de patrimoniu

Echipamentul de scanare manuala este de obicei varianta cea mai avantajoasa de echipament profesional. Ele pot fi folosite pentru scanare si arhivare carte sau documente legate. Oferim variante de scannere in functie de dimensiunile documentelor care urmeaza a fi scanate.

Scanner profesional pentru scanarea de carti manual

Scannerul de carte semi automat este ideal pentru digitizare si arhivare electronică a cartilor. Iti permit o viteza ridicata si nu trebuie sa lipseasca din nici un laborator de digitizare profesional. Pot fi folosite si pentru scanarea de documente fragile sau rare.

 

Scanner semiautomat / automat pentru digitizare

Scanner  de carte sau ziare pentru aplicatii care necesita o rezolutie optica foarte mare. De asemenea, scannerul este capabil sa gestioneze carti/ziare cu greutate ridicata si grosime mare in regim semiautomat. Variante de scanner cu zona de scanare de la A2+ la A0+.

Scanner pentru carti mari sau legaturi de ziare

Aceste scannere depasesc bariera unui scanner profesional de carte. Fata de scanere automate de digitizare, aceste echipamente se folosesc indeosebi in proiectele ce implica documente rare, cu valori culturale si economice foarte ridicate.

Scanner Digitizare Carti Atipice

Scaner de Carti vs Digitizare Documente

Spre deosebire de scannere de documente, echipamentele specializate in scanare, digitizare si arhivare de carti sau a documentelor vechi, ofera avantaje in plus. Cand scanam, digitizam si transformam arhiva intr-o biblioteca digitala, trebuie sa respectam anumite norme de digitizare. Orice laborator digitizare profesional trebuie sa poata procesa carti, reviste sau manuscrise in format electronic fara a distruge sau afecta starea initiala a documentului. Mai multe biblioteci din tara folosesc echipamentele noastre, asa ca puteti fi siguri ca acestea respecta toate standardele acestora, si mai mult a bibliotecilor europene sau altor institutii din Uniunea Europeana. Va pune la dispozitie un sistem complet pentru conversie documente legate si servicii complete post achizitie.

Digitizare Carti si Manuscrise

Milioane de carti au fost procesate cu echipamentele brandurilor pe care le distribuim. Putem garanta ca imaginile scanate sunt de mare rezolutie si calitate. Acest lucru fiind demonstrat si de faptul ca o mare parte din Europeana, Biblioteca Digitală Europeană, a fost realizata cu astfel de echipamente. Digitizarea cartilor inseamna mai mult decat folosirea unui multifunctional A3 si salvarea imaginilor in format PDF. Va putem ajuta sa creati un atelier scanare performant, dotat cu scanere automate, manuale, statii grafice performante si conditii optime de stocare a datelor. In Romania, in cadrul sediului bibliotecii metropolitane Bucuresti, am instalat o solutie de gestiune a ziarelor scanate, care functioneaza in tandem cu o solutie de scanare de tip hardware deja existenta in cadrul acestei institutiei.

5 + 13 =

In cazul in care doritii alte informatii utile, sau pretul final al unui astfel de echipament, nu ezitati sa ne contactati.

Our Score

De ce ai nevoie de un scanner de carte profesional ?

Scanarea cartilor este un proces laborios, chiar si cu echipamente profesionale. Nu folosi scannerul unei multifunctionale pentru acest proces. Scanarea unei pagini se va face in conditii de maxima siguranta, in comparatie cu un scanner documente obisnuit.

Vei risca doar sa strici cartea in timpul scanarii, si vei obtine rezultate care nu te vor satisface.

Apeleaza cu incredere la noi si iti vom furniza toate informatiile de care ai nevoie, specificatii tehnice si echipamente care se potrivesc perfect proiectului tau.

La fel ca in cazul altor scannere de documente, si scannerele de carte difera intre ele, iar rezultatele obtinute sunt de multe ori diferite, iar pentru un proiect se preteaza doar anumite aparate de scanare. La un proiect de scanare documente contabile, veti avea nevoie de viteza de utilizare, pe cand in cazul lucrarilor de arta, cele mai indicate sunt cele de rezolutie inalta. 

Dimensiunea maxima de scanare  a unui scanner de carti?

Dimensiunea cartilor pe care trebuie sa le scanezi poate varia. De aceea suntem pregatiti sa iti oferim variante diferite de scannere.

Spre exemplu, in oferta societatii noastre exista scannere pentru digitizare carti cu dimensiuni pana la A0+ sau chiar mai mari.

In acelasi timp, daca proiectul tau nu necesita scanarea unor carti cu dimensiune mai mare de A3, avem in oferta si astfel de echipamente. Scanerele de carte oferite de noi, pot fi adaptate la majoritatea nevoilor clientilor.

Poate fi suprinzator pentru unii clienti, insa in cazul formatelor mari, cum ar fi A1 si A0, unitatea de captura si lumina folosita influenteaza semnificativ rezultatul final. Fie ca vorbim de format pdf, jpeg sau tiff, nu vom avea niciodata un fisier optim daca unitatea de captura sau lumina folosita nu vor fi adaptate la dimensiunea de scanare. 

Scanner de carte manual sau scanner de carti automat?

In functie de tipul proiectului tau, volumul estimat, dimensiunea bibliotecii care necesita digitalizare, iti vom recomanda echipamente automate de scanare sau manuale.

Spre exemplu, un scanner automat de carti este excelent in cazul cartilor de biblioteca in numar foarte mare.

Scannerul manual de carte este folosit de obicei la digitizarea documentelor de arhiva, documente in stare fragila sau cu un mod de legare atipic. Scanarele de carte automate nu sunt recomandate pentru orice tip de carti si documente legate, cu toate ca numarul de pagini pe minut scanate poate fi mai mare.

Multe masini de scanare si digitzare a cartilor sunt prezentate ca aparate de mare viteza. Cele mai multe insa nu mai furnizeaza si un randament real in practica. Fie ca vorbim de scannere de carte manuale sau scanner de carti automat, intreaba inainte producatorul sau vanzatorul daca in practica acestea functioneaza ca si in materialele de prezentare.