Pe langa role, un scanner de microfilme performant va putea scana urmatoarele formate: 

  • Role de microfilm de 16mm si 35mm, cu lungimi variate de la 30 la 66 sau chiar si role mai lungi
  • Microfise de tip 148mm x 105mm sau si alte dimensiuni ( Microfise Jumbo ) 
  • Aperture Card sau Jachete 
  • Diapozitive cu dimensiuni si specificatii care se incadreaza la respectivul echipament. 

Indiferent de polaritate, fie ca sunt microfilme sau microfise in pozitiv ori negativ, majoritatea scannerelor de microfilme vor putea procesa aceste formate fara nici o problema. 

Vrei un scanner de microfilme?

Completeaza formularul de mai jos cu datele tale si iti vom raspunde solicitarii intr-un timp cat mai scurt. 

12 + 8 =

De ce sa cumperi un scanner de microfilme de la noi?

Pentru ca oferim toate tipurile de scannere de microfilm si microfise

Fie ca e vorba de echipamente de scanare digitale, vizualizatoare analogice sau echipamente pentru scanare microfilme profesionale, noi va putem oferi toata gama.

Echipamentele noastre pot scana role de microfilm de 16mm si 35mm, microfise, jachete de microfilm sau aperture card.

Furnizam si software pentru prelucrarea imaginilor de pe microfilm

Dupa ce scanezi microfilmele sau microfisele, imaginile digitale vor necesita prelucrari ulterioare. Din pacate, microfilmele au de obicei o anumita vechime, iar calitatea acestora poate fi precara.

Scannerele oferite de societatea noastra sunt dotate cu software de imbunatatire a imaginilor.

De asemenea, daca ai nevoie de software specializate de indexare, poti pastra structura rolelor de microfilm si in format digital. Acest lucru permite utilizatorilor sa realizeze trecerea de pe microfilm in digital mult mai usor.

Training specializat pentru utilizarea scannerului de microfilm

Pe langa furnizarea de echipamente, suntem specializati si in servicii de scanare a microfilmelor sau microfiselor.

Expertiza acumulata ne ajuta sa te instruim cat mai bine in procesul de scanare microfilme. Astfel, poti sa fii sigur ca vei invata foarte repede cum sa scanezi microfise sau role de microfilm.

Caracteristicile tehnice ale unui scanner de microfilm

Cand esti interesat sa cumperi un scanner de microfilme sau microfise, exista cateva caracteristici pe care trebuie sa le urmaresti atent: 

  • Tipul lentilei si capacitatea de magnificare a acesteia. De obicei microfilmele sunt imagini pe film la reduse chiar si de 48 de ori fata de dimensiunea originala. De obicei, valoarea acesteia se invarte intre 24x si 48x. 
  • Suportul de microfilm motorizat si alimentatorul automat de microfise. Aceste doua elemente faciliteaza automatizarea procesului de scanare. Mai exact, reduc interventia umana in acest procesul de scanare.
  • Viteza de scanare a microfilmelor si microfiselor. Unele scannere de microfilme pot scana pana la 300 de documente pe minut. In acelasi timp, echipamentele profesionale de scanat microfise, pot procesa o microfisa intr-un timp mai scurt de 1 minut.  

Diferenta dintre un scanner de microfilm si un scanner de microfise

Cu toate ca microfisele si microfilmele sunt diferite, in momentul de fata unii producatori de scannere adapteaza echipamentele pentru a putea procesa ambele tipuri. 

Scannerul de microfilm presupune un sistem de captura matricial sau liniar, avand un sistem motorizat de transport al filmului. Practic, in partea stanga a sistemului motorizat se monteaza rola de microfilm, iar in partea dreapta se monteaza o rola goala. Aceasta rola goala va prelua filmul pe masura ce acesta este scanat. La final, echipamentul va derula filmul inapoi pe rola de pe care a fost preluat. 

In cazul scannerului de microfise, aceasta se aseaza pe un suport plat. Acel suport se misca automat sub senzorul de captura, pentru a putea captura toata microfisa. Odata ce microfisa a fost reprodusa in format digital, software-ul inclus decupeaza automat fiecare document de pe respectiva microfisa. 

Care este scannerul de microfilm potrivit pentru mine 

In functie de necesitatile pe care le aveti, trebuie sa luati in considerare mai multe elemente cand  achizitionati un scanner de microfilm. 

  • Aveti microfilme sau microfise – Daca aveti una sau cealalta, alegerea este foarte simpla. Cumparati un echipament care scaneaza materialul pe care il detineti. Daca aveti atat microfilme cat si microfise, cel mai bine ar fi sa va orientati spre acel echipament care le poate procesa pe ambele. 
  • Volumul de microfilme – In cazul in care doriti sa scanati microfilme doar ocazional, atunci nu este necesar sa investiti intr-un echipament industrial. Exista nenumarate scannere de microfilme de birou, care pot procesa foarte usor pana la 10 role de microfilm pe zi. In cazul in care aveti volume mai mari de microfilme sau microfise, atunci ar fi recomandat sa investiti intr-un echipament industrial. 
  • Bugetul dumneavoastra – Intr-o lume ideala, echipamentul pe care il achizitionati ar trebui sa se incadreze in volumele de lucru pe care le aveti. Insa, nu intotdeauna bugetul ne permite sa alegem echipamentul dorit. De aceea, cand aveti un volum mai mare de lucru si bugetul nu va permite un echipament foarte rapid, incercati sa achizitionati un echipament ce poate fi upgradat ulterior. In acest fel, cand bugetul o va permite, veti putea beneficia de toate avantajele de productivitate. 
StatCounter - Free Web Tracker and Counter