Scanerele de cărți BookEye 5 V3A / BookEye 5 V2A sunt cel mai recente modele din a cincea generație de scanere de cărți Image Access. Complet reproiectat pentru a îndeplini cele mai recente standarde tehnologice și pentru a se conforma celor mai stricte standarde de mediu oferă o calitate a imaginii de neegalat asociată cu o funcționare simplă, un design modern și o funcționare literalmente fără întreținere pentru toate aplicațiile profesionale.

Cu o rezoluție optică reală de 600 dpi și un timp de scanare de mai puțin de 3 secunde pentru întreaga zonă de captură este potrivit pentru proiectele de digitalizare mari și mici.

Un fapt deosebit: noua placă de sticlă în formă de V acționată de un motor care asigură o digitizare foarte blândă a cărților, revistelor, afișelor, mapelor sau a documentelor legate de tot felul. Mișcându-se sus/jos automat la viteze de la 19mm/sec până la 113mm/sec și  cu o cursă totală de 25cm, aplatizează ușor originalele folosind suportul în forma de V. Presiunea de contact poate fi reglată individual, garantând manipularea cât mai delicată a originalelor și scanări fără distorsiuni. La fel ca la toate celelalte scanere de cărți Image Access BookEye suportul pentru cărți poate fi folosit și în modul plat.

Placa de sticlă în formă de V este controlată prin interfața de utilizator extinsă a ScanWizard. Noul panou de control cu ​​butoane funcționale animate permite, printre altele, mișcarea orizontală în sus și în jos, setarea vitezei sau a poziției în care placa de sticlă rămâne după lucrarea de scanare terminată. Nu trebuie neapărat să fie în partea de sus sau de jos. În funcție de cerințe, placa de sticlă poate fi îndepărtată și remontată fără unelte și în doi pași simpli.

Un ecran sensibil la atingere (Touch Screen) full HD de 21 inchi permite operatorului să controleze calitatea imaginii și să facă multe modificări din mers. Funcționarea în modul întunecat îmbunătățește calitatea scanării printr-o reflexie mai mică a luminii și îmbunătățește funcționarea prin reducerea oboselii ochilor.

Operare multilingvă cu peste 20 de limbi disponibile, inclusiv limba română.

Datorită dimensiunilor sale foarte mici și a unei greutăți de doar 37 kg, acest scanner de cărți se potrivește confortabil pe orice birou.

BookEye 5 V3A / BookEye 5 V2A este soluția perfectă pentru obținerea unor reproduceri de calitate și pentru proiecte de conservare a documentelor extrem de sensibile din biblioteci, arhive, birouri și multe altele.

Corecția de curbură a cărții asistată cu laser reduce eficient umbrele și distorsiunile enervante din mijlocul unei imagini scanate a unei cărți atunci când operatorii scanează documente legate groase, rezultând o imagine scanată perfect plată.